top of page

Proizvodnja aktuatora

Servisiranjem opreme, FASEK je uočavao mogućnosti poboljšanja i/ili pojednostavljenja izvedbe pojedine opreme u cilju povećanja pouzdanosti u radu i ergonomičnosti, te je postepeno pokrenuo vlastitu proizvodnju pogona ventila - aktuatora; u početku samo za ventile sa zakretom od 90⁰, a potom i proizvodnju linearnih aktuatora, upravljačkih jedinica za visokotlačno hidrauličko upravljanje bušotinskim zasunima, upravljačkih jedinica s pametnim upravljanjem.Opažajući potrebe svojih klijenata, prateći razvoj drugih  tehnologija i inovacije, FASEK nastavlja s razvojnim procesima kako bi ponudom mogućnosti svojih aktuatora preduhitrio nadolazeće potrebe svojih klijenata.

Industrija nafte i plina

Na području industrije nafte i plina tvrtka FASEK specijalizirana je kako za isporuku opreme tako i za  funkcionalna ispitivanja, puštanja opreme u rad, pružanje usluga redovnog i interventnog održavanja,  specijalističkih usluga popravaka i/ili održavanja cjevovoda, strukturna ojačanja, ispitivanje i održavanje integriteta cjevovoda te zaštitu infrastrukturnih objekata upotrebom specijalnih premaza.

Servis blokadnih stanica

Tvrtka FASEK sudjeluje u cijelom lancu plinske industrije, od proizvodnje na bušotinama, transporta pa sve do distribucijskih sustava. Na području distribucije plina tvrtka već 30 godina isporučuje opremu za sve faze izgradnje i održavanja sustava distribucije plina. Danas, veliki naglasak stavlja na isporuku najmodernijih rješenja za plinsku distribuciju s ciljem povećanja kontrole i sigurnosti sustava, kao i povećanja pouzdanosti sustava. Tvrtka FASEK prepoznata je kao pouzdan partner za pružanje usluga redovnog i interventnog servisa blokadnih stanica - Servis kuglastih i konusnih slavina, aktuatora, te servisa i umjeravanja LBC-ova.

In-line inspekcija cjevovoda

Tvrtka FASEK prepoznata je kao pouzdan partner za pružanje usluga redovnih i interventnih specijaliziranih usluga u naftoj i plinskoj industriji poput IN-LINE inspekcija cjevovoda kao zastupnici tvrtke T.D. Williamson.

Strukturna ojačanja metalnih stijenki

Tvrtka FASEK d.o.o. pruža usluge strukturnih ojačanja stijenki cjevovoda, cijevnih elemenata, metalnih kućišta, spremnika kompozitnim materijalima; nadogradnja gubitka metala uslijed različitih uzroka (korozija, lutajuće struje, kavitacija, abrazija...).

Održavanje transportnih i distributivnih plinskih sustava 

Tvrtka FASEK sudjeluje u cijelom lancu plinske industrije, od proizvodnje na bušotinama, transporta pa sve do distribucijskih sustava. Na području distribucije plina tvrtka već 30 godina isporučuje opremu za sve faze izgradnje i održavanja sustava distribucije plina. Danas, veliki naglasak stavlja na isporuku najmodernijih rješenja za plinsku distribuciju s ciljem povećanja kontrole and sustavom, sigurnosti sustava kao i povećanja pouzdanosti sustava.

Antikorozivna i kemijska zaštita

FASEK d.o.o. pruža cjelovitu funkcionalnu i antikorozivnu obnovu armature uz obnovu garancije, popravak antikorozivne zaštite podzemnih i nadzemnih instalacija, metalnih i betonskih površina u svim uvjetima ekspolatacije.

Isporuka, servis i održavanje regulacijskih ventila

Na svakom sustavu distribucije plina postoje brojni ventili i ostale armature koje služe za manipulaciju, regulaciju i zaustavljanje protoka plina kroz plinovod. FASEK se u ovom području specijalizirao za isporuku sigurnosnih ventila za zaustavljanje protoka, a to su blokadni ventili na visokotlačnom dijelu plinovoda te sekcijski zasuni na niskolačnom dijelu plinovoda.

Sanacija propuštanja

Tvrtka FASEK pruža specijalizirane usluge sanacije propuštanja pod tlakom, ključne za održavanje sigurnosti i integriteta industrijskih instalacija. Ova usluga je posebno značajna u naftnoj i plinskoj industriji gdje se često suočavamo s izazovima povezanim s održavanjem starih ili oštećenih cjevovoda. Korištenjem naprednih materijala i tehnika, FASEK nudi brze i efikasne metode za sanaciju propuštanja bez potrebe za zaustavljanjem proizvodnje, što uključuje primjenu kompozitnih materijala koji mogu izdržati visoke tlakove i korozivne uvjete. Osim toga, tvrtka posjeduje i neophodnu opremu te stručnost za provođenje hitnih intervencija na terenu, osiguravajući tako kontinuitet poslovanja svojih klijenata uz minimalne prekide​​​​.

Termoskupljajuća izolacija

Tvrtka FASEK nudi visokokvalitetnu seriju termoskupljajućih višeslojnih rukava, dizajniranih za zaštitu protiv korozije spojeva na terenskim cjevovodima. Proizvod se temelji na korištenju poliolefinskih materijala koji su radijacijski umreženi i rastezani, s laminiranim ljepilom koje može biti bilo viskoelastična mast ili ko-polimerni toplo taloživa ljepila. Ova tehnologija omogućava izvanrednu prilagodbu performansi proizvoda uvjetima u kojima se koristi, osiguravajući dugotrajnu zaštitu od korozije i pouzdanost u najzahtjevnijim aplikacijama.

FASEK d.o.o.
Ježdovečka ulica 1g,
10250 Lučko
Hrvatska
T: +385 (0)1 3695 525
F: +385 (0)1 3695 546​
E-mail: fasek@fasek.hr
  • Facebook
  • Linkedin
  • Youtube
bottom of page